Zvizdić o izjavama ambasadora Nelsona: Važne poruke mira i stabilnosti

Radiosarajevo.ba
Zvizdić o izjavama ambasadora Nelsona: Važne poruke mira i stabilnosti
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Denis Zvizdić

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Denis Zvizdić izražava zadovoljstvo porukom koju je jučer uputio ambasador SAD u BiH, Eric Nelson tokom prvog obraćanja bosanskohercegovačkoj javnosti.

Nelson: SAD ostaju garant suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine

Američki ambasador Eric Nelson - undefined

Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba: Američki ambasador Eric Nelson

„Poruka ambasadora Nelsona je bila jasna i nedvosmislena, i predstavlja nastavak kontinuirane prijateljske podrške našoj državi BiH, njenom suvetenitetu i teritorijalnom integritetu, kao i evropskim i NATO integracijama“, kazao je Zvizdić.

Dodao je da je zahvalan ambasadoru Nelsonu na isticanju važnosti poštivanja vladavine prava, sto jeste i mora ostati jedan od ključnih prioriteta rada Vijeća ministara i svih institucija BiH, kao i podsticanju ostvarivanja većeg stepena sigurnosti i prosperiteta u korist svih građana naše države.

„Ambasador Nelson je u svom obraćanju poslao i važne poruke mira i stabilnosti, te naglasio značaj daljnjeg provođenja reformi u cilju realizacije ključnih unutrašnjih i vanjskih prioriteta. Uvjeren sam da će dobronamjerne poruke ambasadora SAD u BiH jednako shvatiti sve političke snage u BiH kako nam ispunjenje uvjeta iz evropske i NATO agende ne bi bilo dnevnopolitičko, već pitanje budućnosti BiH“, smatra Zvizdić.

Predsjedavajući Zvizdić ističe da poruke ambasadora Nelsona jasno ističu da reforme moramo provesti kako bi stvorili bolje i sigurnije društvo za sve građane.

„Zbog svega navedenog, pozivam sve prijatelje Bosne i Hercegovine da, svi zajedno, naredne aktivnosti usmjerimo na prihvatanje demokratskih standarda, posebno vladavine zakona i da jos snažnije pokrenemo daljnju integraciju BiH u euroatlantske i druge međunarodne organizacije. Rad na zajedničkim ciljevima i vrijednostima treba biti naše zajedničko opredjeljenje“, naglasio je Zvizdić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije