Zvizdić sa šefovima delegacija europskih zemalja posjetio muzej Ars Aevi

Radiosarajevo.ba
Zvizdić sa šefovima delegacija europskih zemalja posjetio muzej Ars Aevi
U okviru CEI samita, koji se sutra održava u Sarajevu, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, zajedno sa šefovima delegacija zemalja učesnica samita posjetio je Muzej savremene umjetnosti Ars Aevi.

Kako je saopćeno iz Zvizdićevog kabineta, šefovima delegacija i predsjedavajućem Vijeća ministara BiH, dobrodošlicu u muzeju poželio je Enver Hadžiomerspahić, osnivač i koordinator razvoja projekta Ars Aevi. On je goste upoznao sa historijatom projekta, stalnim muzejskim postavkama, kao i sa budućim strategijskim ciljevima i planovima projekta.

Inače, predsjedavajući Zvizdić je domaćin Samita predstavnika vlada 18 zemalja Centralnoevropske inicijative (CEI) koji će biti održan sutra u Sarajevu povodom okončavanja predsjedavanja Bosne i Hercegovine CEI-jem.

Na Samitu u Sarajevu će učestvovati delegacije zemalja članica CEI-ja Albanije, Austrije, Bjelorusije, Bugarske, Crne Gore, Češke, Hrvatske, Italije, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Poljske, Rumunije, Slovačke, Slovenije, Srbije i Ukrajine.

Bosna i Hercegovina je punopravna članica CEI-ja od jula 1992. godine, a u decembru prošle godine je od Makedonije preuzela predsjedavanje Parlamentarnom skupštinom CEI-ja, dok će predsjedavanje od BiH preuzeti Bjelorusija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije