Zvizdić i Bulc: Saobraćajno povezivanje je značajno za napredak regije

Anadolija
Zvizdić i Bulc: Saobraćajno povezivanje je značajno za napredak regije
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Briselu s europskom komesarkom za transport Violetom Bulc o realiziranju reformskih mjera u oblasti transporta i o značaju realizacije saobraćajnih projekata za razvoj BiH.

Zvizdić je rekao da je Bosna i Hercegovina opredijeljena za mir i stabilnost u regionu i za uspostavljanje saradnje kroz povezivanje saobraćajnom mrežom cijelog regiona Zapadnog Balkana.

Istaknuo je opredijeljenost Bosne i Hercegovine na bude sastavni dio svih projekata i naprednih tehnologija koje podržava Europska unija.

Komesarka za transport Europske unije Violeta Bulc je naglasila da saobraćaj predstavlja jednu od najvažnijih oblasti saradnje Europske unije i Zapadnog Balkana.

Rekla je da dogovorena agenda za povezivanje ima veliki značaj za podršku stabilnosti i napretku regiona i da postoje i druga finansijska sredstva kojim će se podržati izgradnja transportne infrastrukture na Zapadnom Balkanu.

Zvizdić i Bulc su se složili da je BiH ostvarila napredak u ispunjenju reformskih mjera uvezivanja.

Sastanku su prisustvovali direktor Direkcije za europske integracije Edin Dilberović i šefica Misije BiH pri EU, ambasadorica Lidija Topić.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH će danas prisustvovati sjednici Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta (AFET) gdje će se obratiti članovima ovog tijela Europskog parlamenta, te odgovarati na pitanja zastupnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije