Zvizdić čestitao Kavazoviću: Želim da i dalje na mudar način vodite muslimane u BiH

Fena
Zvizdić čestitao Kavazoviću: Želim da i dalje na mudar način vodite muslimane u BiH
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Press konferencija predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić uputio je čestitku Huseinu-efendiji Kavazoviću povodom ponovnog izbora za reisul-ulemu Islamske zajednice u BiH.

Zvizdić je izrazio uvjerenje da će reisu-l-ulema Kavazović i u predstojećem mandatu nastaviti vrijedno i predano raditi na jačanju moralnih vrijednosti društva i činjenju dobra za zajednicu.

Dodao je kako je Kavazović pokazao da na ispravan način razumije bit Bosne i Hercegovine, a posebno značaj nacionalne, vjerske i kulturne samobitnosti Bošnjaka-muslimana kao snažne vezivne supstance multikulturalne potke BiH.

„Želim Vam da u dobrom zdravlju i uz Božiju pomoć, i dalje budete reprezent i promotor ljudskih i islamskih vrijednosti, i da na mudar i dostojantven način predstavljate i vodite muslimane BiH i regiona i u narednim godinama kao i do sada“, navodi se u čestitki predsjedavajućeg Zvizdića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije