Žuto upozorenje za cijelu BiH: Jak vjetar donosi potencijalno opasno vrijeme

Radiosarajevo.ba
Žuto upozorenje za cijelu BiH: Jak vjetar donosi potencijalno opasno vrijeme
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu
Zbog opasnosti od jakih udara vjetra na području cijele Bosne i Hercegovine danas je na snazi žuti meteoalarm, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Tačnije, iz FHMZ-a su istaknuli kako je vrijeme potencijalno opasno, te da prognozirane vremenske prilike nisu neuobičajene, ali da građani trebaju biti oprezni prilikom prakticiranja aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima.

Tokom vikenda, na snazi je bio i narandžasti meteoalarm, zbog izglednih olujnih udara vjetra i do 80 kilometara na sat, a to upozorenje tokom ponedjeljka spušteno je nivo niže.

Inače, u većem dijelu BiH danas se očekuje oblačno vrijeme, a kiša je najavljena za poslijepodnevne sate. Tačnije, u poslijepodnevnim ili večernjim satima kiša će zahvatiti većinu područja BiH, izuzev Krajine.

Intenzivnije padavine očekuju se u Hercegovini.

Vjetar će biti slab do umjeren, jugozapadni, sa mogućnošću porasta brzine vjetra tokom dana, zbog čega je izdato i upozorenje.

Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 11 do 17, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 20 °C.

U Sarajevu sunčano. Poslijepodne naoblačenje. Kiša je moguća krajem dana ili u večernjim satima. Jutarnja temperatura 6, a dnevna oko 14 °C

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije