Zukan Helez je novi predsjednik Kadrovske komisije SDP-a: Neću vas iznevjeriti

Radiosarajevo.ba
Zukan Helez je novi predsjednik Kadrovske komisije SDP-a: Neću vas iznevjeriti
FOTO: Radiosarajevo.ba / Zukan Helez

Na sjednici Predsjedništva Socijaldemokratske partije održane jučer, 3. septembra za predsjednika Kadrovske komisije ove političe stranke je imenovan Zukan Helez.

Odluku o imenovanju na Facebooku je objavio sam Helez koji je i potpredsjednik Socijaldemokratske partije.

Kako je kazao, razmišljao da li da javno obznani ovu odluku, te da je to uradio zbog transparentnosti i korektnosti prema članovima stranke dodavši:

"Kadrovska politika je majka svih politika, stoga ne postoji čovjek koji se time može bezgrešno baviti, ali uz sugestije članova i razmjenom informacija sa terena, šanse ćemo uveliko smanjiti."

Kao svoje kriterije za obnašanje ove funkcije je naveo "životopis, moralna načela, lojalnost, predanost radu i općem dobru".

Svojim ciljem smatra podmlađivanje Socijaldemokratske partije i njeno kadrovsko osnaživanje. Obećao je da neće biti grešaka iz prošlosti.

"Neću gledati u retrovizor, ali vam obećavam da stare greške nećemo opetovano ponavljati. Samo uz jak SDP nam se neće dešavati iščekivanja praznih najava o nekim septebarskim datumima, dizanje tenzija, talačke krize nad državom i potpisivanja (ne)sporazuma", poručio je Helez.

Prema njegovim riječima, samo uz jaku Socijaldemokratsku partiju, drugi samozvani ili nezvani neće moći mešetariti i praviti "svoje ljevice".

"Samo uz jak SDP možemo stvoriti atmosferu u kojoj ima dovoljno i mjesta za sve dobronamjerne ljude. Neću vas iznevjeriti. Možemo bolje", napisao je.

Helez je od 2011. do 2015. godine bio ministar za boračka pitanja i pitanja invalida u Federaciji Bosne i Hercegovine. Do 2018. godine je bio zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

SDP: Ništa se neće desiti nakon 5. septembra

Na posljednjim Općim izborima u Bosni i Hercegovini je izabran za zastupnika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije