Žrtve odgovaraju Dodiku: Ništa nismo tražili od Vas...

Radiosarajevo.ba
Žrtve odgovaraju Dodiku: Ništa nismo tražili od Vas...
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je danas da će sa papom Franjom 26. aprila u Vatikanu razgovarati u formatu sastanaka predsjednika država budući da Vatikan, kao država, “ima određene uticaje na globalnom nivou u vezi sa politikom koja se vodi u svijetu”.

Piše: F. V.

Dodik je istakao da nema namjeru da prilikom susreta sa papom “prenosi neka pitanja koja su od njega tražila neka bošnjačka udruženja”, naglašavajući da i bh. entitet Republika Srpska “ima svoja udruženja”.

“Ja sam na poziv pape 26. aprila u Vatikanu i tamo ćemo razgovarati u formatu sastanaka predsjednika država budući da Vatikan, kao država, ima određene uticaje na globalnom nivou vezano za politiku koja se vodi u svijetu i biće mi interesanatno da razgovaram sa svetim ocem i o tim pitanjima”, rekao je Dodik novinarima na Kozari, prenose agencije.

Iz Udruženja žrtava i svjedoka genocida u izjavi za Radiosarajevo.ba su odgovorili Dodiku.

“Niko od udruženja nije ni tražio da Vi prenosite naše stavove. Mi svoje stavove znamo i sami prenijeti, a Vi, predsjedniče, iznosite stavove po Vašem nahođenju, kao i do sada. Jedan dan nam se država raspada, a drugi dan je stabilna i poželjna za ulaganja!? Vaši stavovi očito ni Vama nisu poznati i ljubazno Vas molimo nemojte Vi iznositi nikakve naše stavove. Hvala na razumijevanju, gospodine predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine”, kazali su za Radiosarajevo.ba iz Udruženja logroša i žrtava genocida.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije