Zineta Bogunić ostaje ministrica obrazovanja i nauke u Vladi Kantona Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Zineta Bogunić ostaje ministrica obrazovanja i nauke u Vladi Kantona Sarajevo
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Verbalni obračun Konakovića i Bogunić

Skupština Kantona Sarajevo nije prihvatila ostavku ministrice obrazovanja i nauke u Vladi Kantona Sarajevo Zinete Bogunić.

Protiv smjene ministrice Bogunić glasala je većina zastupnika na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo.

Iako se očekivalo da ostavka ministrice Bogunić bude usvojena došlo je do obrata situacije, a uoči glasanja predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo - Elmedin Konaković rekao je da će stranka Narod i pravda koja je imenovala ministricu glasati protiv ostavke i zamolio je da isto urade i ostali zastupnici.

Bogunić izrekla teške optužbe na račun Konakovića: Dino je rekao - ja letim

Konaković odgovorio Bogunić: Znam ko vam je ovo napisao, sram vas bilo

Konaković je najavio da će ministrica imati svu slobodu u radu i mogućnost da imenuje svoje saradnike. 

"Mislio sam da će biti atipična situacija, ali nisam znao da će biti ovoliko biti atipična. Niz iznesenih optužbih, vrlo teških optužbi i podnio sam krivičnu prijavu protiv sebe. Narod i pravda će glasati protiv ostavke Zinete Bogunić u nadi da će ostati, da će raditi još bolje, bez mog pritiska i da će raditi sve bolje i bolje. U idealnim uvjetima će ostati da radi, ako vi ostali ne odlučite drugačije.

Molim vas da ne uvažite ostavku ministrice Bogunić. Bez ikakvog pritiska i sugestija, osim ruke dignute za sve što je dobro ostaje da radi u idealnom okruženju. Neka izabere svoje saradnike i neka dokaže sve što je bilo loše sa moje strane. Nama je pripalo pravo i želimo da ispoštujete naš stav i da ministrica Bogunić ostane raditi", rekao je Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije