Komšić u Predsjedništvu: Neka nam misija vodilja bude budućnost naše djece

N. Ka.
Komšić u Predsjedništvu: Neka nam misija vodilja bude budućnost naše djece

U zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovina danas se održava konstituirajuća sjednica novog saziva.

Nakon što je novi predsjedavajući Milorad Dodik održao uvodni govor, za pozornicu je izašao član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić.

Džaferović: Učinimo da se svi građani BiH osjećaju ponosno!
Obraćanje Dodika u Sarajevu: Nije mi namjera da bilo kome ili čemu štetu činimo

"Povjerena mi je velika čast i velika obaveza da zastupam interese BiH i naroda iz kojeg potičem. Bit ću predstavnik svih građana. Korisitim priliku da se zahvalim nasim prethodnicima", kazao je Komšić, pa nastavio:

"U vrhu mojih priroriteta bit će zagovaranje vladavine prava. Bez borbe protiv svakodevnih oblika diskriminacije, jer bez ove borbe nema ni slobode. Građani BiH moraju znati da ću biti pobornik svake vrste ravnopravnosti. Naša država utemeljena je na principima antifašizma. Još jednom moramo da pokažemo da EU i državama svijeta da baštinimo antifašističke vrijednosti. Država BiH u njenoj bliskoj prošlosti snagom njenih građana nadjačala je sve ono što je snašlo. Mi moramo da gledamo u budućnost i ona ne smije biti nesigurna. Budućnost BiH je po mom mišljenju u NATO savezu i u EU."

Komšić će koristiti priliku da aktivno zagovara politike i procese koje BiH vuku naprijed. 

"BiH bi u naredne četiri godine trebala biti subjekt međunarodnih odnosa i za to sam spreman da uložim sve napore u odnose s državama u regionu. Danas je međunarodni dan djeteta, BiH je potpisnica međunarodne konvencije o pravima djece i neka nam misija vodilja bude budućnost djece."

Na portalu Radiosarajevo.ba traje anketa  s pitanjem "Vjerujete li da će novi sastav Predsjedništva BiH raditi u interesu države". Trenutni odgovori naših čitatelja izgledaju ovako: 

Vjerujete li da će novi sastav Predsjedništva BiH zastupati interese države?  - undefined

Anketa Radiosarajevo.ba: Vjerujete li da će novi sastav Predsjedništva BiH zastupati interese države?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije