Željko Komšić u Londonu razgovarao s prvom bosanskom baronesom Arminkom Helić

Radiosarajevo.ba
Željko Komšić u Londonu razgovarao s prvom bosanskom baronesom Arminkom Helić
Foto: Predsjedništvo BiH / Željko Komšić i Arminka Helić

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić tokom radne posjete Londonu sastao se i sa prvom bosanskom baronesom Arminkom Helić.

Sagovornici su razgovarali o bilateralnim odnosima BiH i UK, te povećanom interesu UK za zemlje regije zapadnog Balkana, s posebnim interesom za BiH.

"Predsjedavajući Komšić i baronesa Helić složili su se da se bilo kakav eventualni dogovor Prištine i Beograda ne može dovoditi u kontekst sa Bosnom i Hercegovinom", saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

"Sagovornici su se, također, složili da euroatlantske integracije Bosne i Hercegovine nemaju alternative, te da je ranije postignuti konsenzus o NATO putu Bosne i Hercegovine jasno utvrđen odgovarajućim zakonom, odlukama i strategijama nadležnih državnih institucija, što se ne može staviti van snage političkim pritiskom, već samo demokratskim putem, kako su i doneseni", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije