Saopćenje / Željko Komšić: NATO ostaje prioritet institucija Bosne i Hercegovine

05. 12. 2018. u 09:50:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozdravio je ocjenu generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga o potrebi aktivacije Akcionog plana za članstvo Bosne i Hercegovine u NATO-u.

Komšić je saglasan sa Stoltenbergom u pogledu prihvatanja ponude koja je od NATO-a upućena Bosni i Hercegovini. Član Predsjedništva BiH ujedno poziva sve domaće političke aktere da ulože dodatne napore kako bi došlo do aktivacije MAP-a.

Član Predsjedništva BiH podsjetio je na Strategiju vanjske politike BiH koju je u martu tekuće godine usvojilo Predsjedništvo BiH, a u čijim osnovama je istaknuto da nastavak provođenja aktivnosti u odnosu na NATO ostaje prioritet institucija Bosne i Hercegovine, te da će prioritetne aktivnosti biti prvenstveno usmjerene ka aktivaciji i provođenju MAP-a.

U tome smislu, strateške odluke Predsjedništva Bosne i Hercegovine predstavljaju jedini kredibilan i obavezujući dokument na osnovu kojeg se može dalje postupati u procesu NATO integracija, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

NEMA KOMENTARA