Željko Komšić ima novi uslov za imenovanje Zorana Tegeltije

Srna
Željko Komšić ima novi uslov za imenovanje Zorana Tegeltije
Foto: Dženan Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Željko Komšić, lider Demokratske Fronte

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz hrvatskog naroda Željko Komšić izjavio je da je njegov novi uslov da podrži imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH usvajanje godišnjeg nacionalnog programa za NATO.

Komšić je istakao da, ako se to ne dogodi, nema ništa protiv da odlazeći saziv Vijeća ministara sa Denisom Zvizdićem na čelu ostane u tehničkom mandatu naredne četiri godine.

"Ima šansi za imenovanje. Čim se usvoji Godišnji nacionalni program za NATO može se imenovati predsjedavajući Savjeta ministara BiH", rekao je Komšić za Glas Srpske.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je jučer da se Predsjedništvo neće sastati ni o jednom drugom pitanju dok se ne riješi pitanje predsjedavajućeg Vijeća ministara.

On je poručio da postoji opstrukcija u procesu formiranja Vijeća ministara i da je Predsjedništvo BiH prekršilo Zakon koji se odnosi na ovo pitanje, jer "Bošnjaci misle da mogu da krše zakonsku regulativu".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije