Željka Cvijanović traži smjenu Daneta Maleševića

Radiosarajevo.ba
Željka Cvijanović traži smjenu Daneta Maleševića
Foto: RTRS / Željka Cvijanović

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović dostavio je negativno mišljenje predsjednici Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović na razrješenje Daneta Maleševića (DNS) sa mjesta ministra prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske, saopćeno je za BHRT iz kabineta predsjednika Narodne skupštine RS.

Ovim je posredno potvrđena informacija da predsjednica Vlade namjerava da razriješi ministra Maleševića sa funkcije u odlazećoj Vladi, ali još nema obrazloženja premijerke o razlozima smjene, javlja BHRT.

Iz Narodne skupštine RS još su nam saopćili da na osnovu člana 94. Ustava Republike Srpske i člana 13. Zakona o Vladi Republike Srpske predsjednik Vlade može, za vrijeme trajanja mandata, na osnovu prethodno pribavljenog mišljenja predsjednika Republike Srpske i predsjednika Skupštine RS, vršiti promjene u sastavu Vlade do jedne trećine prvobitno izabranog sastava Vlade, o čemu obavještava Narodnu skupštinu.

Podsjećamo da negativno mišljenje predsjednika NSRS ne obavezuje premijerku i ona može provesti rekonstrukciju Vlade RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije