Željka Cvijanović i Igor Dodik komentirali sinoćnje zviždanje Dodiku na Koševu

Radiosarajevo.ba
Željka Cvijanović i Igor Dodik komentirali sinoćnje zviždanje Dodiku na Koševu
Foto: Radiosarajevo.ba / Željka Cvijanović i Igor Dodik

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik sinoć je održao pozdravni  govor na ceremoniji otvaranja Europskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase na Koševu, u Sarajevu.

Dodik na otvaranju: Kako je publika na Koševu ispratila govor predsjedavajućeg PBiH

Dodik je dočekan zvižducima, koji su eskalirali pri njegovom pomenu "Republike Srpske", ali je od publike na Koševu na kraju ipak dobio aplauz.

Velika većina javnih ličnosti, političara, analitičara i novinara, kritizirala je zviždanje Dodiku, poručivši kako za ove stvari postoji i vrijeme i mjesto, a EYOF to svakako nije. Drugi, pak, smatraju da je još "dobro i prošao".

A, danas su stigle i prve reakcije iz RS-a.

Sin Milorada Dodika Igor objavio je i tvit ovim povodom, a mnogi su mu najviše zamjerili nepismenost. Tvit prenosimo bez ikakvih intervencija:

"U ni malo prijatnom ambijentu,stoicki odrzati jako dobar i u pomirljivim tonovima govor kako i dolikuje otvaranju ovakve sportske manifestacije..ali Boze moj,opet je kriv sto je pomenuo da je Srpska izdvojila sredstva u Jahorinu..zivi i zdravi bili ;)"

Istim povodom se oglasila i predsjednica RS Željka Cvijanović kojoj je zviždanje slika "tijesnog i skučenog Sarajeva".

"To je Sarajevo, tijesno i skučeno, nesposobno da prihvati ispruženu ruku i razumije da postoje stvari, momenti i događaji kad ne treba pokazivati lošu stranu svog lica, ali šta je tu je. Ono što je važno je da je predsjedavajući Predsjedništva BiH svoj posao uradio kako treba, kao što rade ozbiljni državnici, neometen onim što se tamo dešavalo", istakla je ona u izjavi za Srpskainfo.

Ipak je dodala da je zadovoljna što je uspio da se organizuje jedan tako veliki događaj uz podršku i lokalnog i republičkog nivoa, kao i sa nivoa BiH: "To je dobar obrazac kako se mogu mobilisati svi kako bi se organizovao važan događaj, koji sve nas, bez obzira na mnoge različitosti i ono što nas dijeli, može da okupi u BiH."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije