Zdravstveni radnici najavili masovni protest ispred zgrade Vlade KS

Radiosarajevo.ba
Zdravstveni radnici najavili masovni protest ispred zgrade Vlade KS
Arhiv / S jednog od ranijih polusatnih štrajkova upozorenje ljekara

Zdravstveni radnici Kantona Sarajevo najavili su za ponedjeljak, 7. oktobar, masovni protest pred zgradom kantonalne Vlade jer na sastanku predstavnika štrajkačkog tima zdravstvenih radnika i Vlade Kantona Sarajevo nije postignut dogovor, piše Patria.

Edo Selimić: Ništa nismo dogovorili, nastavljamo štrajk

Sastanak između pregovaračkog tima Vlade Kantona Sarajevo i Sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu je završen. Ovu informaciju za portal Radiosarajevo.ba potvrdioje predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo prim. dr. Edo Selimić. "Sastanak je završen, a mi se nismo uspjeli dogovoriti. Kako smo i ranije govorili, mi imamo svoje zahtjeve, a oni tvrde kako nemaju novca.

Kako se navodi u obavijesti o protestima mirno okupljanje će se održati od 12 do 14 sati sati.

Dolazak na proteste je najavilo 1.000 radnika u oblasti zdravstva KS, a koji su članovi Sindikata radnika u zdravstvu u KS.

"Učesnici protesta žele na miran i dostojanstven način javno da ukažu na nezadovoljstvo odnosom Vlade KS prema oblasti zdravstva u cjelini, a posebno prema radnicima u zdravstvu i prema pacijentima, te obavezu Vlade KS da uvažava ovaj Sindikat kao socijalnog partnera“, navodi se u dopisu Ede Selimića predsjednika Sindikata radnika u zdravstvu u KS.

Predstavnici kantonalne Vlade imaju "zabetoniran stav", prema ocjenama Sindikata, a to je da ne zdravstvenim radnicima ne treba dati ništa u ovoj godini i ne obećavati im ništa u narednoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije