Zdravko Mamić neće biti izručen Hrvatskoj!

Fena
Zdravko Mamić neće biti izručen Hrvatskoj!
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Zdravko Mamić

Apelacijsko odjeljenje Suda Bosne i Hercegovine danas je donijelo rješenje, kojim je konstatirano da nisu ispunjeni uvjeti za izručenje Zdravka Mamića Republici Hrvatskoj.

To je Feni potvrdio Mamićev advokat Zdravko Rajić, potcrtavajući kako je u spomenutom rješenju u suštini prihvaćeno sve što je odbrana isticala, uključujući i pitanja u vezi primjene Ugovora o izručenju između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

"Radi se o konačnoj, pravomoćnoj odluci, i sada slijedi tehnički dio posla, upućivanje Ministarstvu pravde Bosne i Hercegovine, koje će obavijest proslijediti Ministarstvu pravde Republike Hrvatske", precizirao je Rajić, navodeći kako će na taj način biti zaokružen aktuelni postupak.

Bivši izvršni direktor zagrebačkog Fudbalskog kluba Dinamo je uoči izricanja prvostepene presude pred Županijskim sudom u Osijeku, kojom je osuđen nepravomoćno na šest i po godina zatvora, prešao na teritoriju Bosne i Hercegovine i tako postao nedostupan organima hrvatskog pravosuđa.

Ubrzo nakon toga uslijedilo je raspisivanje međunarodne potjernice, ali je njegovo izručenje odbijeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije