Zbog ustaškog pozdrava na koncertu optužni prijedlog protiv Thompsona

Radiosarajevo.ba
Zbog ustaškog pozdrava na koncertu optužni prijedlog protiv Thompsona
Protiv Marka Perkovića Thompsona podnesen je optužni prijedlog zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira prilikom nastupa na koncertu koji je u subotu održan u Slunju u sklopu 22. obljetnice VRO "Oluja".

Kriminalističkim istraživanjem utvrditi identitet eventualnih drugih ljudi koje su tijekom koncerta remetili javni red i mir, doznaje se od karlovačke policije.

Glasnogovornica karlovačke policije Senka Staroveški potvrdila je Hini da je prekršajno prijavljen izvođač zbog kršenja članka pet, kojim se brani isticanje neprimjerenih simbola, tekstova, slika ili crteža, kao i izvođenje ili reproduciranje pjesama, skladbi ili tekstova koji remete javni red i mir.

Kriminalističko istraživanje prije svega znači da će se na osnovu snimaka i fotografija pokušati ustanoviti identitet drugih osoba protiv kojih bi se onda naknadno podnijeli obavezni prekršajni nalozi, rekla je Staroveški.

Osim policije, brojne su novinarske ekipe tokom subote snimile skandiranje ustaških pozdrava i pjevanje neprimjerenih pjesama, te odjeću i barjake djela publike s otisnutim ustaškim pozdravom "za dom spremni", glasno skandiranje "za dom spremni", što nitko nije prekidao, čak ni tijekom govora ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije