Zbog ugradnje stubnih nosača: Obustava saobraćaja, ovo su alternativni pravci

Radiosarajevo.ba
Zbog ugradnje stubnih nosača: Obustava saobraćaja, ovo su alternativni pravci
Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz slabiji promet vozila.
Poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, naročito na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale sitnije odrone, a izdvajamo magistralne puteve M-14 Srbljani - Bosanska Krupa, M-16.4 Novi Travnik - Bugojno (Rostovo) i M-16.2 Gornji Vakuf - Prozor (Makljen). Savjetujemo oprezniju vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno na putevima u BiH.
 
Tokom dana, zbog deminiranja terena,  povremene polusatne obustave aktuelne su na magistralnim putevima M-4 Teslić - Kotor-Varoš (Rujevica, 8-16 sati) i M-18 Tuzla - Ugljevik (Banj Brdo, 8-16 sati), dok na magistralnim putevima M-19.3 Rogatica - Ustiprača u mjestu Dub (od 9 do 10  i od 13 do 15 sati) i M-16 Banja Luka - Jajce (HE Bočac, 14-14:30 sati), dolazi do povremenih kraćih obustava, a razlog su minerski radovi. 
 
Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-16 Banja Luka - Jajce,M-16.2 Prozor - Jablanica i M-18 Priboj - Simin Han, kao i magistralne puteve  M-17 u Bosanskom Šamcu, M-5 u Bihaću i M-6.1 prolaz kroz Mostar.
 
Na graničnim prijelazima Bosanski Brod - Slavonski Brod i Orašje - Županja zbog radova na području Hrvatske saobraća se usporeno, uz povremeno duža zadržavanja, pa preporučujemo korištenje drugih graničnih prijelaza. Na ostalim graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

KANTON SARAJEVO

- Zbog radova na ugradnji stubnih nosača danas će doći do obustava saobraćaja u ulicama: Logavina (10 - 10:20, od spoja s ulicom M. M. Bašeskije do spoja s ulicom Josipa Štadlera), Čemerlina (10:25 do 10:45, od spoja s ulicom Logavina do spoja s ulicom Hrgića) i Hrgića (10:50-12:10, slijepa cesta). Alternativni pravci za vrijeme obustava su: M. M. Bašeskije - Pehlivanuša - Josipa Štadlera - Logavina i Logavina - Toromanova - Glođina - Čemerlina.
-Zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u ulicama: Kovačevac (Hadžići), Alipašina, Komatin, Halilbašića, Zvornička, Prijedorska i Kemal begova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije