Zbog šetnje antifašista u Sarajevu: Skenderagić već saslušan, Đulić danas u MUP-u

N. Ka.
Zbog šetnje antifašista u Sarajevu: Skenderagić već saslušan, Đulić danas u MUP-u
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Nijaz Skenderagić, potpredsjednik SABNOR-a BiH i jedan od organizatora komemorativna šetnje antifašista u Sarajevu, održane 16. maja ove godine, saslušan je jučer u prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo, potvrdio je to za Radiosarajevo.ba.

"Saslušali su me u svojstvu okrivljenog, nije to bio samo informativni razovor... Nije mi drago - vidite, ne zamjeram policiji ništa posebno, bili su vrlo konkretni, ali očigledno da se radi o nečijem političkom nalogu.

Mislim da je besmisleno, pogotovo što je komemorativni skup bio jedan civilizirani događaj koji nije dobio samo podršku u BiH, već je više od 80 zemalja pisalo o tom skupu. Mislim da ih je to najviše uznemirilo", kazao je Skenderagić za naš portal.

Nakon Skenderagića, saslušan će biti i Sead Đulić, predsjednik SUBNOR-a, također u prostorijama MUP-a, ali u Mostaru.

Kako je Đulić potvrdio za naš portal, bit će saslušan danas i upravo je na putu prema MUP-u.

"Oni iz Sarajeva su zamolili kolege u Mostaru da obave razgovor sa mnom. To je zbog organizacije komemorativne šetnje u Sarajevu.

Pokušavaju nametnuti da je ugrožena sigurnost građana, ali bila je policija taj dan, bile su i sve druge potrebne mjere. Ovo je jednostavno pritisak na one koji misle drugačije", kazao je Đulić za Radiosarajevo.ba.

Podsjećamo, 16. maja je u Katedrali u Sarajevu održana Bleiburška misa, a u isto vrijeme održana je i komemorativna šetnja antifašista za sve žrtve fašističkog režima. 

Sarajevo diglo glas: Antifašisti odali počast žrtvama i poslali poruku neprijateljima

Dok je veliki broj policijskih snaga tog dana obezbjeđivao sarajevsku katedralu, više hiljada antifašista su dostojanstveno prošetali od Marijin-Dvora do Vječne vatre i, kako kažu, poslali jasnu poruku da je Sarajevo još uvijek slobodarski grad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije