Zbog obilnih padavina u BiH otežan i željeznički saobraćaj

Patria
Zbog obilnih padavina u BiH otežan i željeznički saobraćaj
Avaz / Ilustracija

Obilne padavine u Bosni i Hercegovini osim drumskog izazvale su probleme i u željezničkom saobraćaju.

Kako je potvrđeno Patriji u Željeznicama FBiH, dva voza su bila privremeno zaustavljena u blizini Nemile i Zavidovića, jer je kolosijek poplavljen.

Voz koji je trebao krenuti iz Banja Luke saobraćao je kraće od Doboja prema Sarajevu, ali sada je i on bio zaustavljen, jer je voda prekrila tračnice.

Zbog odrona i aktiviranih klizišta obustavljen je saobraćaj na magistralnim putevima M-4 Banja Luka – Prijedor u mjestu Ramići, M-4 Banja Luka - Čelinac u mjestu Marjanovac, kao i na regionalnom putu R-473 Teslić - Tedin Han u mjestu Kamenica.

Fahrudin Solak o neprespavanoj noći, poplavama, evakuaciji stanovništva...

Zbog veće količine vode na kolovozu obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-15 Prijedor - Sanski Most u mjestu Žeger, kao i na regionalnim putevima: Banovići - Zavidovići (u mjestu Breštica), Cazin - Gata (u mjestu Tržačka Raštela), i Cazin - Stijena - Ljusina.

Zbog vode na kolovozu otežano je saobraćanje na magistralnim putevima: M-16.1 Banja Luka - Prnjavor na ulazu u Prnjavor, M-15 Prijedor - Sanski Most u mjestu Čarakovo i M-5 Jajce - Mrkonjić Grad u mjestu Jezero.

Obilne kišne padavine usporavaju i otežavaju saobraćanje i na ostalim dionicama u BiH.

Više o aktuelnoj situaciji u BiH možete pročitati na OVOM linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije