Zbog naglog topljenja snijega, porast vodostaja rijeka u BiH

Radiosarajevo.ba
Zbog naglog topljenja snijega, porast vodostaja rijeka u BiH
Topljenje snijega ponovno je prouzrokovalo porast vodostaja na gotovo svim vodotocima u Bosni i Hercegovini.
Na stranici Federalnog hidrometeorološkog zavoda objavljene su i vrijednosti aktuelnih vodostaja pojedinih rijeka. Tako je jutros u 7.37 sati visina rijeke Bosne bila 274, u Zenici 212 cm dok se u Sanskom Mostu Sana popela na 222 cm, a Una u Bihaću je dostigla vrijednost od 75 cm. U Sarajevu je visina Miljacke bila 128 cm, a Jala se u Tuzli popela na 54 cm.

Danas u Bosni i Hercegovini bit će oblačno vrijeme. U Hercegovini kiša. U Bosni u nizinama s kišom ili susnježicom. Na planinama će padati snijeg.

U sjevernim područjima, kiša će postupno prelaziti u susnježicu i snijeg. Očekivana količina padavina između 10 i 30 litara po metru kvadratnom. Prestanak padavina očekuje se od sredine dana, prvo u Krajini i postupno prema istoku zemlje.

Vjetar slab, većinom sjevernog smjera. Prije podne u Hercegovini i istoku Bosne umjereno jako jugo. Temperatura zraka od 2 stepena u Krajini do 10 stepeni na istoku zemlje, a na jugu od 10 do 14 stepeni. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije