Zbog izlijevanja vode na pojedinim dionicama obustavljen saobraćaj

Radiosarajevo.ba
Zbog izlijevanja vode na pojedinim dionicama obustavljen saobraćaj
Arhiv / Ilustracija

Zbog izlijevanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na magistralnim putevima M-14 Bosanska Kostajnica - Bosanska Dubica na izlazu iz Bosanske Kostajnice i u mjestu Špilja, M-15 Prijedor - Sanski Most u mjestu Žeger i M-4 Prijedor - Bosanski Novi u mjestu Dragotinja Donja.

Otežano se saobraća na magistralnom putu M-5 Jajce-Mrkonjić Grad u mjestu Jezero, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK).

Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, pa vozačima savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu trenutnom stanju i uslovima na putu.

Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozoravaju i na ostalim dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

U toku su i radovi na sanaciji tunela Ormanica na magistralnom putu M-1.8 Srebrenik - Orašje, gdje se saobraća jednom trakom-naizmjenično.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko - Gunja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije