Zbog golišave fotografije na poslu zaposlenicima UIO BiH odbit će se od plaće

S. H.
Zbog golišave fotografije na poslu zaposlenicima UIO BiH odbit će se od plaće
Službenicima UIO BiH određene su novčane kazne zbog golišave masaže u toku radnog vremena.

Prvostepeni disciplinski postupak protiv Aide Đuzel i Davoda Džombića, glavnim akterima afere "masaža", odredio je novčanu kaznu u visinu od 30 posto plaće zaposlenika u periodu od šest mjeseci.

Odlukom Prvostepene disciplinske komisije, kažnjene su još dvije osobe koje su također učestvovale u narušavanju ugleda ove institucije u ovoj aferi.

"Disciplinski postupak još uvijek je u toku, tako da cijeli slučaj nije gotov jer je uložena žalba na odluku Prvostepene disciplinske komisije. O cijelom slučaju odlučivat će Drugostepena disciplinska komisija nakon čega će biti poznata pravosnažna odluka o kažnjavanju učesnika ove afere", rekao je za Radiosarajevo.ba glasnogovornik UIO BiH Ratko Kovačević

Žalbu na odluku podnio je direktor UIO BiH koji je ovu kaznu smatrao preblagom.

Podsjećamo, u martu ove godine tri službenika Uprave za indirektno oporezivanje su suspendirana s radnog mjesta, zbog neprimjerenog i nedoličnog ponašanja na radnom mjestu i nanošenja štete ugledu UIO, a povodom objavljenih fotografija neprimjerenog sadržaja.

Na fotografiji, podsjećamo, nalazi se navodno jedan od zaposlenika u IT sektoru i jedna službenica, opet navodno sekretarica jednog od pomoćnika - vide se gole noge i zadnjica žene koja leži na stolu, a koju zaposlenik "masira" tokom radnog vremena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije