Završena avantura u Italiji: Banjalučki učenici se vratili kući

Radiosarajevo.ba
Završena avantura u Italiji: Banjalučki učenici se vratili kući
U Banja Luku su se vratili učenici Ekonomske škole iz ovog grada nakon što im je na ekskurziji u Italiji izgorio autobus, a oni bili prepušteni sami sebi, bez prevoza i novaca.

Svih 26 učenika su zdravi, a njihovi roditelji, sretni što se sve dobro završilo. Ipak, najavljuju tužbe protiv direktorice škole i “Star travel” agencije, koja je organizirala odlazak učenika na ekskurziju, piše BHRT.

Izgorio autobus koji je odvezao učenike iz Banje Luke na ekskurziju

Iz Ministarstva prosvjete danas je saopćeno da će obaviti razgovore sa rukovodstvom škole, kako bi vidjeli da li u cijeloj situaciji ima njihove odgovornosti.

Podsjećamo, prije nekoliko dana je u Italiji, nakon sudara sa motoristom i požara koji je izbio nakon toga, potpuno izgorio autobus u kome su bili đaci Ekonomske škole. Na sreću niko od njih nije povrijeđen.

Nakon toga, učenici su bili prepušteni sami sebi nekoliko dana, zamjenski autobus nije stizao, a novaca je bilo sve manje. Neki su roditelji zbog toga sami organizirali povratak svoje djece u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije