Završen drugi sastanak za spas Aluminija: Dragan Čović bez izjava

Radiosarajevo.ba
Završen drugi sastanak za spas Aluminija: Dragan Čović bez izjava
Foto: Fena / Dragan Čović

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović nakon sastanka sa predstavnicima Uprave i malih dioničara mostarskog Aluminija, otišao je bez izjava za medije, prenosi Bljesak.info.

Na drugom sastanku koji se u četvrtak održao Čović je trebao dogovoriti model spasa nekadašnjeg giganta. Istog dana, održao je sastanak sa predstavnicima Nezavisnog sindikata u centrali HDZ-a u Mostaru kada je, preko sindikalista obećao kako neće doći do stečaja, no nije jasno na koji način će to biti izvršeno. Sastanku je prisustvovala i federalna ministrica financija Jelka Milićević.

Zdenko Klepić, predsjednik Nadzornog odbora ranije je kazao kako je prvi cilj zbrinuti radnike te ponovio da nema riječi o stečaju.

Romeo Biokšić, predstavnik Sindikata, rekao je kako krivaca ima mnogo za ovakvu situaciju, no kako su najmanji krivci radnici.

“Iznijeli smo svoje zahtjeve pred Čovićem”, kazao je Biokšić i naglasio kako vjeruje da će se radnici htjeti vratiti na svoja radna mjesta.

Odgovornima smatramo predstavnike Vlade FBiH, naglasio je Biokšić.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović nakon sastanka je otišao bez izjave, a za njim i tri policijska automobila.

Podsjećamo, nakon sastanka sindikalista i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića danas u centrali HDZ-a BiH poručeno je kako stečaj nije opcija, da će se svim radnicima uplatiti doprinosi za penziono i invalidsko osiguranje te da se smatra kako će svi radnici u dužem vremenu biti vraćeni na posao.

Pri izlasku iz centrale radnici su zasuli Čovića povicima “lopove” te gađali njegov automobil bocama.

Dvije osobe su privedene radi sukoba sa policijom, a jedna osoba je povrijeđena pri čemu je intervenirala Hitna pomoć.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije