Završen defile: Dodikova tri prsta, sin Ratka Mladića, tzv. VRS

Radiosarajevo.ba
Završen defile: Dodikova tri prsta, sin Ratka Mladića, tzv. VRS
Foto: Slobodan Popadić / RAS Srbija / Defile u Banjoj Luci

U Banjoj Luci danas je u toku "proslava" neustavnog dana RS-a, a kroz Banja Luku održan je svečani defile koji je predsjedavajući Predsjedništva BiH - Milorad Dodik pozdravljao sa tri prsta.

Raport Željki Cvijanović, predsjednici RS-a, predao je Vitomir Petričević, komandir počasne jedinice.

Defileu prisustvuju predsjednica RS-a Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Radovan Višković, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, premijerka Srbije Ana Brnabić, ministri u vladama RS-a i Srbije, predstavnici RS u institucijama BiH i ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov.

Potom je prošla jedinica crvenih beretki koja je u glas pjevala "himnu kosovskih junaka" - "Hriste Bože".

Tu je i sin ratnog zločinca Ratka Mladića, Darko Mladić, kao i pripadnici Trećeg puka Oružanih snaga BiH, te bivši pripadnici takozvane VRS. Kadeti policije su odjeveni u kako su tu iz ovog entiteta objasnili "tradicionalne uniforme", a u ruci nose pukovske zastave takozvane VRS. Zastavni vod, 10 ešalona jedinica i pet motorizovanih ešalona MUP-a RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije