Zastupnik Pecikoza o koaliciji u KS-u: SBB je stabilan u ovoj vlasti, ali DF...

E. Halimić
Zastupnik Pecikoza o koaliciji u KS-u: SBB je stabilan u ovoj vlasti, ali DF...
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Fahrudin Pecikoza

Već odavno u Kantonu Sarajevo ne postoji vladajuća „šestorka“, već „petorka“, kazao je u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba zastupnik Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL) u Skupštini Kantona Sarajevo Fahrudin Pecikoza.

Fahrudin Pecikoza - undefined

FOTO: Facebook: Fahrudin Pecikoza

„Postoje snage koje žele nove većine u Kantonu Sarajevo. Ali da bi o tome govorili mora se naglasiti da u vlasti u KS nije šestorka (Demokratska fronta, Socijaldemokratska partija, Nezavisna bosanskohercegovačka lista, Narod i Pravda, Naša stranka, Savez za bolju budućnost), već petorka dakle bez Demokratske fornte“, pojasnio je Pecikoza.

Dodao je da s druge strane SBB je stabilan u ovoj vlasti na nivou Kantona.

„DF je na dva krucijalna glasanja u Skupštini KS pokazao da nije za ovu vlast i glasali su kao i poslanici Stranke demokratske akcije (SDA), a prvo glasanje je bilo za izbor Elmedina Konakovića. Ne može to Željko Komšić pravdati nekim svojim ličnim sukobom s Konakovićem. Dakle, Željko Komšić ne želi promjene, on samo želi u vlast sa SDA jer je navikao i vjerovatno ima neke obaveze prema njima. Ja nemam, ja sam izgubio, a puno bi toga dobio da nisam došao na pomenuto glasanje. Imao sam različitih nemoralnih ponuda, ali sad sam frontalni kokuz, pa su mi ukinuli sponzorstva kao umjetniku. A ipak sam ja čovjek koji je napravio nešto za ovaj grad, neke „Lejle“, „Miljacke“, neke lijepe pjesme, ali mene neće da sponzoriraju kao neke druge“, istakao je Pecikoza.

Prema njegovim riječima, SDP i Naša stranka trebaju izaći pred javnost i odbaciti DF, te prekinuti tu vještačku ljubav.

„Trebaju se zahvaliti DF-u, jer je Željko Komšić najviši saradnik lidera SDA Bakira Izetbegovića“, smatra Pecikoza.

Pojasnio je da u „petorci“ bez DF ostaje dovoljan broj skupštinskih zastupnika koji bi i dalje činili većinu na nivou KS.

„Ne vjerujem da će SBB popustiti pod pritiskom i priključiti se SDA i DF-u. Nemam uvid u politiku SBB-a, ali oni su mnogo ozbiljnija stranka i Fahrudin Radončić je mnogo ozbiljniji političar nego što mnogi misle. Ne vjerujem da će SDA u Kantonu Sarajevo uspjeti nagovoriti SBB. Na kraju krajeva od SDA bilo bi pošteno da nas puste četiri godine da pokažemo da li mi to znamo ili ne“, poručio je Pecikoza.

Dodao je da jedino ne razumije zašto su NS i SDP kukavice i ne žele da javnosti kažu kako se ponaša DF.

„Ja ću reći, ja nemam s tim problem, nastavit ću hodati ovim gradom i meni valja nosati obraz“, zaključio je Pecikoza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije