Zastupnici SDP-a i DF-a traže smjenu Vlade FBiH na čelu s Novalićem

Radiosarajevo.ba
Zastupnici SDP-a i DF-a traže smjenu Vlade FBiH na čelu s Novalićem
Klubovi zastupnika stranki SDP-a BiH i DF-a BiH u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine uputili su prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Vlade FBiH.

Dvadeset jedan zastupnik potpisao je prijedlog u kojem se kao razlog za smjenu vlade premijera FBiH Fadila Novalića navodi to što Predstavnički dom nije prihvatio Izvještaj Vlade Federacije BiH za 2016. godinu na sjednici održanoj 14. marta ove godine.

Zastupnici su naveli i kako zakonodavna vlast nije prihvatila ni Izvještaj o izvršenju Budžeta Federacije BiH za period od 1. januara do 31. decembra 2016. godine na sjednici koja je održana jučer.

"Članovi Vlade Federacije BiH ne prisustvuju sjednicama Zastupničkog doma Parlamenta FBiH te iz tih razloga nisu akteri parlamentarnih debata i konstruktivnih diskusija koje bi omogućile efikasniji rad Vlade FBiH. Vlada FBiH ne učestvuje aktivno u kreiranju politika od krucijalne važnosti za građane FBiH i ignoriše rad Parlamenta FBiH", naveli su zastupnici u prijedlogu koji je uručen predsjedavajućem Predstavničkog doma PFBiH Edinu Mušiću.

Prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi FBiH potpisali su: Elvir Karajlić, Mujo Hasić, Hajrudin Havić, Helez Zukan, Enver Bijedić, Mira Grgan, Dženan Đonlagić, Midhat Karović, Suzana Gatić, Amra Kunovac, Amra Haračić, Alma Kratina, Mujo Hodžić, Almir Zulić, Saša Mitrović, Mahir Mešalić, Adžem Dževad, Damir Mašić itd.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije