Zastupnici nove većine u KS traže ostavke Konakovića i Forte i hitnu sjednicu

O. K.
Zastupnici nove većine u KS traže ostavke Konakovića i Forte i hitnu sjednicu
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Skupština KS

Zastupnici SDA, SBB-a, DF-a i jedan zastupnik BOSSa u Skupštini KS dostavili su danas premijeru Edinu Forti zahtjev da do 12 sati zastupnicima dostavi Prijedlog odluke o privremenom finansiranju potreba KS za period 1. januar - 31. mart 2020. godine.

Također, zastupnici zahtijevaju i dostavljanje Prijedloga odluke o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja KS za isti period, te Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju potreba javne ustanove Služba za zapošljavanje KS.

"Na ovaj način ćete omogućiti neometanu i kontinuirani isplatu za korisnike Budžeta KS, a korisnicima zdravstvenog sistema i Službe za zapošljavanje da ostvaruju svoja zakonom utvrđena prava za novčane naknade i zdravstvenu zaštitu, u protivnom ćete snositi posljedice za svu štetu koja nastane vašim nepostupanjem", navodi se u zahtjevu .

Zastupnici su također dostavili i dopis Forti i predsjedavajućem Skupštine KS Elmedinu Konakoviću kojim od njih traže da podnese ostavke na mjesta premijera i predsjedavajućeg Skupštine KS.

Dopisi koje je uputila SDA - undefined

Faksimil: Dopisi koje je uputila SDA

Dopisi koje je uputila SDA - undefined

Faksimil: Dopisi koje je uputila SDA

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije