Zašto je načelnik Generalštaba Vojske Srbije danas posjetio Banju Luku?

11
F. V.
Zašto je načelnik Generalštaba Vojske Srbije danas posjetio Banju Luku?
Foto: MInistarstvo odbrane Srbije / Milan Mojsilović

Delegacija Ministarstva odbrane Srbije na čelu sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije, generalom Milanom Mojsilovićem boravi danas u posjeti Banjoj Luci, saznaje Radiosarajevo.ba.

Zajedno s Mojsilovićem, u posjetu je došlo i nekoliko oficira Vojske Srbije.

Kako je našem portalu potvrđeno, posjeta je zvaničnim putem najavljena institucijama države BiH, tačnije Ministarstvu vanjskih poslova BiH, ali nisu poznati i njezini razlozi.

Zanimljivo je da o razlozima posjete nije informirano ni Ministarstvo odbrane BiH koje bi formalno trebalo biti domaćin visokoj vojnoj delegaciji susjedne države, budući, poznato je, entiteti nemaju nadležnost nad pitanjima odbrane.

U medijima, također, nisu objavljene najave, a ni izvještaji sa detaljima posjete načelnika Generalštaba Vojske Srbije Banjoj Luci.

Mojsilović je jedan od najiskusnijih oficira Vojske Srbije. Od značajnijih operativnih dužnosti obavljao je dužnost načelnika operativnog odjeljenja u Komandi operativnih snaga Vojske Srbije, zamjenika komandanta Združene operativne komande u Generalštabu i komandanta Kopnene vojske.

U periodu od godinu dana od oktobra 2013. godine, pored dužnosti šefa vojnog predstavnika u Misiji Republike Srbije pri NATO, obavljao je dužnost predsjedavajućeg međunarodne savjetodavne grupe u centru za bezbjednosnu saradnju RACVIAC.

Prije postavljenja na sadašnju dužnost od 2013. do 2017. godine obavljao je dužnost šefa Vojnog predstavništva u Misiji Republike Srbije pri NATO u Briselu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije