Zakon o demobiliziranim borcima nije usaglašen, sve se vraća Vladi i Parlamentu

Radiosarajevo.ba
Zakon o demobiliziranim borcima nije usaglašen, sve se vraća Vladi i Parlamentu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Demobilisani borci ispred Parlamenta

Komisija Parlamenta FBiH za usaglašavanje različito usvojenih tekstova zakona nije danas mogla ništa usaglasiti po pitanju zakona o pravima demobilisanih boraca te se ovaj zakon vraća premijeru FBiH.

Ovo je suprotno tvrdnjama Jasenka Tufekčića (SDA), predsjedavajućeg ove zajedničke komisije, da će zahtijevati da oba doma Parlamenta do kraja mjeseca zakažu sjednice sa ovim zakonom na dnevnom redu, piše Avaz. Tufekčića su borci i nakon sjednice Komisije izviždali i skandirali mu „lopove“, dovikujući da su prevareni.

Na sjednici ove komisije, trećoj na kojoj se govori o ovom zakonu, bili su predstavnici Vlade i rukovodstva oba doma Parlamenta FBiH. Ranije se govorilo da je tekst ovog zakona usaglašen.

Nasir Beganović, šef Kluba poslanika SBB-a u Parlamentu FBIH i član Zajedničke parlamentarne komisije je nakon sjednice rekao da se tekst zakona mogao usaglasiti danas da je bilo volje nekih članova Komisije. Nije želio precizirati kojih, a Tufekčić je utvrdio da borci nisu prevareni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije