Zaključci: Donesena odluka o isključenju Envera Zornića iz SDP-a

Radiosarajevo.ba
Zaključci: Donesena odluka o isključenju Envera Zornića iz SDP-a
Foto: SDPBiH / Predsjedništvo Socijaldemokratske partije BiH

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije BiH je na današnjoj sjednici održanoj u Gradačcu razmatralo trenutnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini, a potvrđen je i stav stranke da političke odluke nacionalističkih lidera od prije nekoliko mjeseci dolaze na naplatu građanima.

“Na žalost, nije poznato do kada će trajati svojevrsni teror vladajućih nacionalnih stranaka nad građanima, pogotovo jer već godinu dana nemamo formiranu vlast na državnom i federalnom nivou. Nepostojanje nikakvog dogovora je dokaz da politike isključivanja i nacionalnog takmičenja nemaju budućnost u multietničkoj državi poput Bosne i Hercegovine, te kompromis u tom okruženju nikako ne može biti postignut”, navedeno je u saopćenju SDP-a BiH.

Još jednom je naglašeno da SDP ostaje pri konceptu bh. identiteta u kojem ima mjesta za sve njene građane.

Na sjednici je donesena odluka o isključenju Envera Zornića iz SDP-a, kao i svih onih koji su članovi SDP-a, a koji su pravosnažno osuđeni, te izražen stav da u SDP-u nema mjesta za bilo koga ko se presudom dovodi u vezu sa zločinom, kriminalom i naročito ratnim ubistvima.

Članovi Predsjedništva su razmotrili i tekst Sporazuma o jačanju i proširenju BH bloka, koji će na razmatranje biti upućen Našoj stranci, kao i svim drugim političkim subjektima koji bi u budućnosti mogli djelovati u okviru ovog Bloka.

Na današnjoj sjednici usvojena je odluka da SDP-u pristupe članovi Stranke udruženih nezavisnih demokrata iz Živinica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije