Zajednička vježba OS BiH i MUP-a RS: Visok stepen profesionalizma i obučenosti

Radiosarajevo.ba
Zajednička vježba OS BiH i MUP-a RS: Visok stepen profesionalizma i obučenosti
Foto: Ministarstvo odbrane BiH / Zajednička vježba OS BiH i MUP-a RS

Na lokacijama kasarne „Kozara“ i vojnog skladišta „Krčmarice“ u Banjoj Luci, u četvrtak 30. maja 2019. godine, pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Ministarstva unutarnjih poslova RS izveli su zajedničku vježbu „Sadejstvo 2019“.

Prema definiranom scenariju, pripadnici 1. bataljona 6. pješačke brigade (1./6.pbr) OS BiH zajedno s pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a RS-a, i uz podršku tima Brigade Zračnih snaga i protuzačne obrane, EOD tima Brigade taktičke podrške i sanitetskog tima 6. bataljona logističke podrške Zapovjedništva logistike OS BiH, uvježbavali su koordinaciju i zajedničko djelovanje u odgovoru na kriznu situaciju.

Prema scenariju vježbe, terorističke i kriminalne grupe ugrožavale su ljudstvo i materijalna sredstava na lokaciji skladišta OS BiH. U vježbi je sudjelovalo oko 70 pripadnika OS BiH i oko 80 pripadnika MUP-a RS.

Po završetku vježbe, izvršena je analiza kojoj su prisustvovali komandant 6. pješačke brigade brigadir Radovan Jović, komandant 1. bataljona pukovnik Goran Stokić s pripadnicima zapovjedništva bataljona, načelnik uprave policije za potporu MUP-a RS, komandant SAJ MUP RS, te komandir policijske stanice Lazarevo.

Zaključeno je da su pripadnici OS BiH pokazali visok stepen profesionalizma, obučenosti i osposobljenosti, te spremnost da, u skladu s raspoloživim resursima, aktivno i pravovremeno izvrše postavljenu zadaću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije