Zajednička dženaza u Vlasenici: Identificirane četiri žrtve

Anadolija
Zajednička dženaza u Vlasenici: Identificirane četiri žrtve
Za zajedničku dženazu 22. aprila na vlaseničkom mezarju Rakita do sada su identificirani posmrtni ostaci četiri žrtve, koje su ekshumirane u ranijem periodu, potvrdila je Lejla Čengić, glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH.

"Ovo još nije konačan broj i moguće je da u narednom periodu budu identificirani posmrtni ostaci žrtava koji su ekshumirani u ranijem periodu", kazala je Čengić.

Najmlađa identificirana žrtva je Jasmin Hurić, koji je imao 16 godina kada je ubijen na području Zvornika 1992. godine. Njegovi posmrtni ostaci ekshumirani su 2013. godine na lokalitetu Planinci, na području Zvornika.

Najstariji od četiri identificirane žrtve je Bešir Čamdžić, ubijen 1995. godine u 73. godini života, čiji su posmrtni ostaci ekshumirani iz masovne grobnice Kozluk 2015. godine.

"Posmrtni ostaci identificiranih žrtava ekshumirani su iz masovnih grobnica Kozluk na području Zvornika, iz koje je 2015.godine ekshumirano 55 posmrtnih ostataka, od kojih je 15 kompletnih i 40 nekompletnih skeletnih ostataka, zatim iz masovne grobnice Kazan Bašča na području Zvornika iz koje je ekshumirano 11 žrtava, te na lokalitetu Trnovo Šekovići i na površini terena na lokalitetu Planinci na području Zvornika", navodi Čengić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije