Zahvalnost gradonačelnika Komšića: 'Lijepo lice' Sarajeva otišlo je u svijet

Radiosarajevo.ba
Zahvalnost gradonačelnika Komšića: 'Lijepo lice' Sarajeva otišlo je u svijet
Foto: Fena / Ivo Komšić
Gradonačelnik Sarajeva prof.dr. Ivo Komšić uputio je zahvalnost Dini Merlinu i njegovom timu na profesionalnoj organizaciji jedinstvenog i spektakularnog dočeka Nove 2017. godine u bh. prijestolnici.

Priznanje je upućeno i Kantonu Sarajevo na čelu sa premijerom Elmedinom Konakovićem, za ovogodišnju finansijsku i institucionalnu podršku ovom projektu, kao i načelnicima četiri gradske općine za participaciju u troškovima.

Gradonačelnik odaje priznanje svim dežurnim službama u zdravstvenim ustanovama, posebno Hitnoj pomoći, kao i vatrogascima Kantona Sarajevo, koji su u novogodišnjoj noći bili u pripravnosti i građanima u svakom trenutku bili na usluzi. Posebnu zahvalnost Komšić upućuje policijskim i sigurnosnim snagama koji su učinili da ovaj izrazito posjećen doček protekne bez ijednog incidenta.

Priznanje je upućeno i kantonalnom javnom komunalnom preduzeću 'RAD', koji je prije i poslije novogodišnje noći vodio računa o čistoći i uređenju prostora na kojoj je Javni doček organiziran, te o efikasnom uklanjanju otpada u ranim jutarnjim satima poslije koncerta.

Gradonačelnik Komšić upućuje  zahvalnost i građanima Sarajeva kao i gostima iz inostranstva koji su po izuzetno hladnom vremenu, svojim velikim prisustvom uveličali manifestaciju Javnog dočeka Nove godine na Trgu BiH, te svojim besprijekornim i kulturnim ponašanjem, učinili da se ovaj nezaboravni novogodišnji show obilježi na najradosniji način.

Takvo "lijepo lice" Sarajeva prenijeli su i svi mediji što će svakako doprinijeti da naredne godine bude još više turista i građana Sarajeva koji će željeti da Novu godinu dočekaju u bh. prijestolnici na otvorenom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije