Za vikend 5.000 lovaca i njihovih prijatelja na igmanskom Velikom polju

Radiosarajevo.ba
Za vikend 5.000 lovaca i njihovih prijatelja na igmanskom Velikom polju
foto: SLOuBiH / Za vikend 5.000 lovaca i njihovih prijatelja na igmanskom Velikom polju

Savez lovačkih organizacija u BiH (SLOuBiH) će 24. augusta, u subotu, organizirati petu po redu manifestaciju „Druženje lovaca Igman 2019“.

Manifestacija iz godine u godinu privlači sve veći broj gostiju, a i ove godine se očekuje dolazak preko 5.000 lovaca.

Osim druženja, koje je primarni cilj manifestacije, kao što joj i naziv kaže, na Igmanu će biti održan i cijeli niz revijalnih takmičenja za posjetioce sa nagradnim fondom vrijednim više hiljada KM.

"Manifestacija „Druženje lovaca“ počet će svečanim defileom lovačkih društava, te postrojavanjem. Uslijedit će kratko obraćanje i dodjela priznanja onima koji su doprinijeli razvoju lovstva u proteklom periodu. Nakon toga slijedi revijalni dio, druženje, takmičenja u spravljanju gulaša, potezanju konopca, bacanju kugle, ali i takmičenja u lovno-sportskom streljaštvu. Također uzgajivači i vlasnici pasa imat će priliku da sa svojim ljubimcima uzmu učešće na izložbi lovnih pasa, a svakako da će posebna atrakcija biti sokolari koji će sa sokolima prezentovati nekada tradicionalni način lova-sokolarenje", poručeno je iz SLOuBiH uz poruku da se radi o najvećem skupu lovaca u BiH na jednom mjestu.

Kako nam je rečeno iz SLOuBiH-a najboljim takmičarima i takmičarkama obezbijeđene su nagrade, te brojna iznenađenja, a poziv na druženje otvoren je za sve ljubitelje prirode, lova i druženja.                                                                                                                                                                                      

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije