Za pojedine dijelove BiH uključen žuti meteoalarm

Anadolija
Za pojedine dijelove BiH uključen žuti meteoalarm
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Sarajevo

U Bosni i Hercegovini danas je pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja, dok je sunčanije na istoku i sjeveroistoku Bosne.

Jače padavine očekuju se na području Hercegovine gdje je za danas proglašeno žuto upozorenje zbog padavina, u Krajini i jugozapadu Bosne. Vjetar umjeren i jak južnog i jugoistočnog smjera. Slabljenje vjetra od poslijepodnevnih sati. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na istoku i sjeveroistoku Bosne do 20 stepeni Celzijusovih.

Zvornik i Tuzla jutros topliji od Neuma: Evo kakvo će vrijeme biti do subote

Jutros u Bosni i Hercegovini preovladava oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Sunčanije i bez padavina je na istoku i sjeveroistoku Bosne. Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica 0; Banja Luka, Bihać, Prijedor, Sanski Most i Sokolac 8; Drvar i Ivan Sedlo 10; Bugojno i Livno 11; Grude i Jajce 12; Bijeljina, Brčko, Gradačac i Sarajevo 13; Mostar, Stolac, Trebinje i Zenica 14; Doboj, Neum i Srebrenica 15; Tuzla 16; Zvornik 17°C.

U Sarajevu pretežno oblačno. U drugoj polovini dana povremeno može padati kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 15 stepeni.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša je moguća u Hercegovini, u zapadnim područjima Bosne i ponegdje u Krajini. Jutarnja temperatura od šest do 12, na jugu do 14, a dnevna od 10 do 16, na jugu zemlje do 19 stepeni.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u petak umjereno ili ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Povremena i slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od pet do 10, na jugu od devet do 14, a dnevna od 13 do 19 stepeni.

Prvog dana vikenda umjereno do ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Povremena i slaba kiša je moguća u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od sedam do 12, na jugu do 16, a dnevna od 13 do 20 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije