Za nestalim Harisom Nalčom traga više od 100 ljudi

Radiosarajevo.ba
Za nestalim Harisom Nalčom traga više od 100 ljudi
Foto: FUCZ / Akcija na Prokoškom jezeru

Kantonalna uprava Civilne zaštite SBK-a (Travnik) i Službe za civilnu zaštitu Općine Fojnica, Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) je rano jutros na Prokoško jezero i područje planine Vranice uputila timove obučene za pretrage, pse za pretragu terena sa vodičima, robotizovane letjelice (dronove) sa posadom i specijalizovana vozila (kvadovi).

Uprava za civilnu zaštitu: Jedinica krenula u potragu za Harisom Nalčom

Potraga: Nestao Haris Nalčo na Prokoškom jezeru

Pripadnici FUCZ jutros su započeli potragu za nestalim mladićem Harisom Nalčom (35) iz Fojnice čiji je nestanak prijavljen jučer, 30.septembar 2018. godine, navodi se u saopćenju FUCZ-a.

U potragu, kojom rukovodi FUCZ, uključeno je više od 100 osoba a, osim pripadnika FUCZ, u potrazi učestvuju i pripadnici CZ SBK-a, Služba za zaštitu i spašavanje s visina SBK-a, policija SBK-a, Stanica Fojnica, radnici Šumarije SBK-a, GSS Novi Grad Sarajevo, planinari, mještani i rodbina.

Haris Nalčo je s prijateljima bio na studentskim pohodima na Prokoškom jezeru, a Policijskoj upravi Fojnica njegov nestanak prijavljen je jučer u 19.30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije