Za kraj januara pripremite kišobrane: Kiša, kiša, pa opet kiša...

Radiosarajevo.ba
Za kraj januara pripremite kišobrane: Kiša, kiša, pa opet kiša...
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u zapadnim i ponegdje u višim područjima.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -4 stepena, Sokolac -1, Bijeljina i Bugojno 0, Drvar, Ivan Sedlo, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 1, Banja Luka, Doboj, Jajce i Zvornik 2, Grude i Široki Brijeg 3, Gradačac, Livno, Trebinje i Zenica 4, Mostar 6, Bihać i Neum 10 stepena. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 939 milibara, za 3 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana povremena i slaba kiša se očekuje u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. U ostaku zemlje padavine u večernjim satima. Vjetar umjeren, poslije podne i u večernjim satima sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 6 do 12, na jugu i sjeveru do 14 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima je moguća slaba kiša. Najviša dnevna temperatura oko 9 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Prolazak fronte i mjestimične padavine, uz povremeni jugo, uzrokovaće jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti i nesanice. Povoljna okolnost je da će pri tome temperature zraka djelimično porasti, stoga bi i osjet hladnoće trebao biti slabije izražen. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

Objavljena je i vremenska prognoza za tri dana:

29.01.2020 (Srijeda)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabom i povremenom kišom u većini područja. Na planinama slab snijeg. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 4 do 9, a najviša dnevna od 4 do 10, na jugu od 9 do 13 stepeni.

30.01.2020 (Četvrtak)., u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove maglom i niskim oblacima. U ostatku zemlje uglavnom sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 6, a najviša dnevna od 2 do 8, na jugu od 6 do 12 stepeni.

31.01.2020 (Petak)., u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu od 1 do 6, a najviša dnevna od 4 do 10, na jugu do 13 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije