Za Sunitu Hindić-Bošnjaković zatraženo produženje pritvora

Radiosarajevo.ba
Za Sunitu Hindić-Bošnjaković zatraženo produženje pritvora
Foto: Arhiv / Sunita Hindić-Bošnjaković

U Kantonalnom sudu u Mostaru danas je održano ročište za produženje pritvora Suniti Hindić - Bošnjaković (21), osumnjičenoj za ubistvo Nine Ivankovića, vlasnika motela "Villa Ivanković".

Iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona zatražili su produženje pritvora za dva mjeseca zbog postojanja mogućnosti bijega optužene. Kako su naveli iz Tužilaštva još se čeka nalaz naloženih vještačenja u ovom slučaju.

S druge strane, advokatica osumnjičene Nada Dalipagić predložila je Sudu ukidanje mjere pritvora, izricanje blažih mjera, jer kako je navela, nema uvjeta za pritvor s obzirom na to da osumnjičena nema gdje pobjeći jer je državljanka BiH, nema drugo državljanstvo niti bilo kakvu nekretninu. Također, napomenula je da ima povrijeđene obje noge.

Hindić-Bošnjaković je jučer, pod jakom policijskom pratnjom, iz pritvorske jedinice KPZ-a Mostar, dovođena na kontrolni pregled u Kantonalnu bolnicu "Dr.Safet Mujić". 

Sunita Hindić-Bošnjaković stigla u bolnicu pod jakom policijskom pratnjom

Podsjećamo, bivša mis je optužena za ubistvo Nine Ivankovića, hercegovačkog preduzetnika. Pucala je iz vatrenog oružja te je Ivanković bio na mjestu mrtav. Nakon toga se predala policiji sa slomljene obje noge tvrdeći kako ih je slomila skačući u rijeku, što se pokazalo nemogućim.

Pojavio se svjedok u cijelom slučaju, a kriminalističko istraživanje još nije gotovo.

Prije dvije sedmice oglasila se njena advokatica tvrdeći kako će njena klijentkinja, optužena Sunita, najvjerovatnije morati na operaciju zbog teškog preloma kostiju.

Sudija Marin Zadrić odredio je optuženoj pritvor zbog opasnosti od bijega. Slučaj se još polako raspetljava, a konačnim policijskim izvještajem, cijela će priča dobiti pozadinu. Zasad se, prema svemu sudeći, nagađa kako se radi o zločinu iz strasti, a ne naručenom ubistvu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije