Završen sastanak kod Wigemarka: Ponovo bez dogovora o Izbornom zakonu

Radiosarajevo.ba
Završen sastanak kod Wigemarka: Ponovo bez dogovora o Izbornom zakonu
Šef Delegacije EU i specijalnog predstavnika EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark bio je domaćin sastanku u vezi s Izbornim zakonom BiH koji je održan danas u Sarajevu ali na kojem nije postignut konkretan dogovor oko ovog problema.

Sastanku su prisustvovali Damir Arnaut, zastupnik SBB-a u Predstavničkom domu (PD) PSBiH, Borjana Krišto iz HDZ-a i predsjedavajuća Predstavničkog doma PSBiH, Damir Bećirović, zastupnik DF-a u PDPSBiH i Zlatko Miletić, član Predsjedništva te stranke, Šefik Džaferović iz SDA, zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma, Zoran Mikulić iz SDP-a i član Predsjedništva te stranke, Damir Mašić (SDP), zastupnik u Parlamentu FBiH.

Kako je novinarima kazao Damir Arnaut, ispred SBB-a u pregovorima, iako nije postignut nikakav konkretan dogovor, važno je, kipak su ostala otvorena vrata za daljnje razgovore i traženje neophodnih rješenja.

Damir Mašić, predstavnik SDP-a u nije htio imenovati one zbog kojih je današnji sastanak okončan bez dogovora, ali je rekao da bh. javnost zna koja stranka ima zabetonirane stavove.

Borjana Krišto, ispred HDZ-a kazala je da je na sastanku razgovarano o izboru članova Predsjedništva BiH, Domu naroda FBIH, te je ponovila da Izmjene Izbornog zakona moraju podrazumjevati provedbu presude Ustavnog suda BiH.

Podsjećamo, u proteklom periodu održano je niz sastanaka s predstavnicima političkih stranaka u vezi s izmjenama Izbornog zakona, radi implementacije niza presuda Europskog suda za ljudska prava, te Ustavnogsuda BiH u slučajevima, "Sejdić-Finci", "Mostar", te "Božo Ljubić".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije