"Vukovi s Drine" okupili se na Sokocu kako bi pratili presudu

Radiosarajevo.ba
"Vukovi s Drine" okupili se na Sokocu kako bi pratili presudu
Udruženje "Čast otadžbine" iz Beograda organiziralo je danas na Sokocu skup javnog praćenja prijenosa izricanja presude nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladić pred Haškim tribunalom.

Skup se održava u Lovačkom domu na Sokocu, a okupljeni članovi udruženja nose majice s likom Ratka Mladića.

Član Udruženja i bivši komandant Specijalne jedinice Vojske Republike Srpske Vukovi s Drine Milan Jolović Legenda pozvao je članove Udruženja da daju podršku Mladiću.

"Ovo je vid podrške našem generalu u borbi za njegovu i istinu o stradanju srpskog naroda u minulom ratu i zato u ime Udruženja Čast otadžbine pozivam na javno praćenje izricanja presude našem generalu Ratku Mladiću, nakon suđenja koje traje tri i plo godine i godinu dana vijećanja", poručio je Jolović.

Na skup su pozvani predstavnici političkog, društvenog i privrednog života općina istočnog dijela bh. entiteta Republika Srpska.

Među prisutnima je Staša Košarac, predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije