Pravda za Davida: Davor Dragičević na Trgu Krajine najavio novog predsjednika RS-a

Radiosarajevo.ba
Pravda za Davida: Davor Dragičević na Trgu Krajine najavio novog predsjednika RS-a
Foto: Buka / Vukota Govedarica, predsjednik Srpske demokratske stranke pojavio se na 203. protestu "Pravda za Davida"
Vukota Govedarica, predsjednik Srpske demokratske stranke pojavio se na 203. protestu "Pravda za Davida" na Trgu Krajine u Banjoj Luci, te se tako odazvao pozivu Davora Dragičevića.

Okupljenima se, kao i ranijih dana, prvo obratio Davor Dragičević koji je rekao da je na protestima danas prisutan i, kako je Dragičević rekao, novi Predsjednik Republike Srpske – Vukota Govedarica.

Dragičević je rekao da je njegovog sina ubila država i njene institucije. Potom je najavio ratnog saborca koji je takođe RVI kao i Davor Dragičević.

Vukota Govedarica se potom obratio okupljenim građanima i zahvalio na njihovom izboru njega za novog Predsjednika RS.

“Hoću da znam koliko smo imali lažnih glasačkih listića na izborima. Tražim da se prebroji svaki glasački listić. Znam i osjećam da tu volju naroda koja je izražena 7.oktobra – da sam ja taj čovjek kojeg je narod birao. Nisam pokraden ja, Vukota, već je narod brutalno pokraden. Oni koji su počeli svoj mandat 2014.godine i to kupovinom poslanika i koji prikrivaju ubistvo Davida Dragičevića – sa njima nema budućnosti. Znam da su nas krali, pljačkali i da su kupovali glasove. Poručujem zlu da će biti pobijeđeno, poručujem dobru da će dobro biti nagrađeno jer nikada se nije desilo da zlo prođe nekažnjeno” rekao je Govedarica.

“Vjerujem u dostojanstvenu i slobodnu Republiku Srpsku u kojoj svi imamo ista prava, u kojoj nema povlaštenih u kojoj ljudi žive od poštenog rada, vjerujem u Republiku Srpsku koja će da pronađe ko je ubio Davida Dragičevića” poručio je kandidat SZP za Predsjednika RS na proteklim izborima.

Okupljeni skandiraju “Vukota, Vukota”.

Davor Dragičević je poručio da “od sutra Vukota Govedarica treba da radi svoj posao, posao Predsjednika RS jer ga je narod izabrao za tu poziciju”.

Podsjećamo, 13. oktobra, Davor Dragičević je u obraćanju uputio poziv Govedarici da "stane uz narod" u Banjoj Luci.

Dragičević je poručio Govedarici da "ako već tvrdi da je pokraden" na izborima, onda treba da bude uz narod i pokaže podršku grupi 'Pravda za Davida'", kako bi se otkrile sve okolnosti oko smrti mladića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije