Vučić: Ubistvo Ivanovića je napad na sve Srbe na Kosovu i na Srbiju u cjelini

A. D.
Vučić: Ubistvo Ivanovića je napad na sve Srbe na Kosovu i na Srbiju u cjelini
EPA / Aleksandar Vučić
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost Srbije.

On je kazao da će srbijanski organi pronaći ubice Olivera Ivanovića, srbijanskog političara koji je jutros ubijen u Kosovskoj Mitrovici.

"Dogovorili smo da uputimo pismo organima EULEX-a i UNMIK-a s našim zahtjevima da državni organi Srbije učestvuju u provođenju istrage na teritoriji Kosova jer smo uvjereni da bi učešće organa Srbije značilo ootkrivanje istine o ubistvu Olivera Ivanovića", kazao je on.

Rekao je da je supruzi Olivera Jovanovića obećao da će poduzeti sve mjere i "pronaći ćemo ubice".

"Nemam mogućnsoti da u ovom trenutku govorimo o saznanjima kojima raspolažemo. Ima mnogo interesantnih detalja koji ukazuju na moguće počinioce. Na našu žalost ne možemo odmah sami i u potpunosti da istražimo i moramo da čekamo reakciju drugih organa ali očekujem da oni to urade profesionalno, a  to sam zahtijevao i od Federice Mogherini i od svih predstavnika Međunarodne zajednice", rekao je on.

"Uputio bih lično saučešće ne samo porodici i već i svim Srbima na Kosovu. Ovo je napad prije svega na porodicu Ivanović, zatim na srpski narod na Kosovu i na Srbiju u cjelini", kazao je on.

Dodao je da ovo govori o tome da Kosovom "ne vlada ni Tači, Haradinaj, već Veseli".  On se obrušio na albanske medije tvrdeći da znaju mnogo o ovome.

Dodao je da ovaj teroristički akt neće proći nekažnjeno.

"Niko Srbiji neće da dijeli lekcije o tome da iza toga Srbija stoji. E taj film nećete moći gledati. Ovo je toliko krupno da neće proći nekažnjeno", rekao je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije