Vučić u BiH opet o Srbima: Mi smo jedinstven i nedjeljiv narod

Radiosarajevo.ba
Vučić u BiH opet o Srbima: Mi smo jedinstven i nedjeljiv narod
Foto: RTRS / Vučić i svita u Mrkonjiću

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u Mrkonjić Grad gdje je, očekivano ponovio da je uvijek srećan kada dođe u RS i kada je sa srpskim narodom, naglasivši, ponovo, da je srpski narod jedinstven i nedjeljiv, te da su svi pokušaji podjele nemogući.

Nakon obilaska Mašinske škole u ovom gradu, kao i školske biblioteke zajedno s članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Miloradom Dodikom i predsjedavajućim Vijeća ministara naše zemlje Zoranom Tegeltijom, Vučić je rekao da će pomoć Srbije ovoj školi iznositi oko 300.000 eura.

"Moći ćete da nabavite CNC mašinu za Mašinsku školu, koja je veoma važna. Gdje god smo kupovali ove CNC mašine, stranci su gledali da tu naprave fabrike jer su imali dobre i obučene radnike. Mi smo spremni da pomažemo i dalje, da nabavljamo računare za Gimnaziju i to ćemo i nastaviti", rekao je Vučić.

U obraćanju učenicima predsjednik Srbije je rekao da je važno da budu vrijedni, marljivi, pošteni i odgovorni prema svojim porodicama, piše Srpskainfo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije