Vučić se provozao Sarajevom i posjetio Sabornu crkvu

Radiosarajevo.ba
Vučić se provozao Sarajevom i posjetio Sabornu crkvu
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u poslijepodnevnim satima s rukovodstvom Grada Istočno Sarajevo, te je obišao i Sabornu crkvu u centru Sarajeva.

U Istočnom Sarajevu se sastao s gradonačelnikom Nenadom Vukovićem i načelnicima općina koje ulaze u sastav Grada.

Razgovarali su o pomoći Srbije ovom kraju, a Vučić je nakon sastanka kazao da Istočno Sarajevo može računati na pomoć iz Srbije.

"Nadam se da ćemo u budućnosti moći pomoći i Trnovu i Sokocu, te Istočnoj Ilidži", kazao je Vučić te pohvalio doček u Sarajevu i Istočnom Sarajevu i izrazio nadu da će tako biti i u budućnosti.

U Istočnom Sarajevu sastao s gradonačelnikom Nenadom Vukovićem i načelnicima općina koje ulaze u sastav grada. S njim je došao i član Predsjedištva BiH Mladen Ivanić.

Vuković je nakon sastanka rekao da je Vučić najvažniji gost od 1993. godine, od osnivanja grada.

Istakao je da su gosta informirali o turizmu i obrazovanju te zahvalili za investicije na prostoru Istočnog Sarajeva.

Naša kamera u gradu je zabilježila je ogromnu Vučićevu pratnju koja se Obalom Kulina bana kretala pod posebnim saobraćajnim režimom.

Vučić je doputovao u dvodnevnu posjetu BiH, a nakon svečanog dočeka sastao se s člаnоvima Prеdsјеdništvа BiH. Nakon dolaska je poručio da BiH u Srbiji ima prijatelja i da to nastoji dokazati jačanjem svih vrsta veza između dvije države.

Za drugi dan posjete planiran je sastanak Vučića s članovima kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH te sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije