Vrvi u DNS-u: Ko je protiv imenovanja Aćimovića za ministra

Radiosarajevo.ba
Vrvi u DNS-u: Ko je protiv imenovanja Aćimovića za ministra
FOTO: Fena / Draško Aćimović

Zbog kandidovanja Draška Aćimovića za funkciju državnog ministra, šest regionalnih predsjednika Demokratskog narodnog saveza (DNS) protivi se imenovanju.

Kako je objavila Alternativna TV, veliki broj predsjednika općinskih i gradskih odbora DNS-a takođe se protivi imenovanju bivšeg potpredsjednika SDP-a na funkciju u Vijeću ministara.  

Kako kažu, oni su zaslužni za rezultat DNS-a, "a dobili su Aćimovića koji je ujedno i kum Vedrana Jarića koji lobira po Republici Srpskoj za podršku Aćimoviću".

Kako navodi ATV, ogromno je nezadovoljstvo i u gradskim odborima Prijedor i Banjaluka, "posebno iz razloga što je Aćimović veliki lobista za NATO i unitarnu BiH". Ove informacije su potvrđene za ATV iz više regionalnih odbora DNS-a.

Aćimović bi trebao biti novi ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, a na ovu funkciju ga je kao nestranačkog kandidata predložio DNS, na čijem se čelu nalazi Marko Pavić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije