Vrijeme tokom sedmice: Sunčano uz naoblaku

Radiosarajevo.ba
Vrijeme tokom sedmice: Sunčano uz naoblaku
Danas se očekuje većinom sunčano vrijeme uz malu naoblaku. Više oblačnosti moguće je u istočnim i centralnim područjima.

U Bosni će puhati slab do umjeren vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjereno jaka bura, povremeno s jakim udarima vjetra.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između devet i 14 stepeni celzija, na jugu od 15 do 20. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stepena.

U utorak prijepodne očekuje se pretežno sunčano. U drugoj polovini dana moguć je umjeren razvoj oblačnosti u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Puhat će slab do umjeren vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka iznositi će uglavnom između devet i 14 stepeni celzija, na jugu od 16 do 20 stepeni.

Najviša dnevna temperatura zraka bit će većinom između 27 i 32 stepena, na jugu do 32 do 35 stepeni.

U srijedu u Bosni i Hercegovini vrijeme prijepodne pretežno će biti sunčano. U drugoj polovini dana se očekuje umjeren razvoj oblačnosti u Hercegovini, Krajini, zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne. U planinskim područjima rijetko može pasti malo kiše. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 15 stepeni na jugu od 17 do 21 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će se većinom između 30 i 35 stepeni.

Stabilizacija vremenskih prilika prognozira se od 17. do 23, a novo pogoršanje od 23. do 26. jula. Na jugu naše zemlje očekuje se sunčano i stabilno vrijeme od 10. do 25. ovog mjeseca.

U periodu od 15. do 18. prognozira se pad temperatura. U većem dijelu Bosne vrijednosti minimalnih temperatura zraka kretat će se od devet do 14, a na jugu naše zemlje od 14 do 19 stepeni. U istom periodu maksimalne temperature u Bosni dostizat će vrijednosti do 25, a u Hercegovini do 30 °C.

Jutarnje temperature zraka u periodu od 18. do 26. jula u Bosni se očekuju od 15 do 20, a u Hercegovini 19 do 24, dok se maksimalne temperature zraka u Bosni prognoziraju do 35, a na jugu do 38 °C.

Uz povoljne biometeorološke prilike, mirniji san i svježije jutro, većina populacije će se danas osjećati bolje.

Drugi dio dana će proteći uz izraženiji osjet sparine, stoga je preporučljivo umanjiti aktivnosti.

Na jugu će opšta slika biti nešto lošija, usljed viših temperatura, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije