Kaucija od million maraka nije bila dovoljna: Alija Delimustafić ostaje u pritvoru

Radiosarajevo.ba
Kaucija od million maraka nije bila dovoljna: Alija Delimustafić ostaje u pritvoru
Foto: Arhiv / Alija Delimustafić

Vrhovni sud Federacije BiH ponovo je uvažio žalbu Kantonalnom tužilaštvu, čime je ukinuto rješenje o određivanju jemstva i mjera zabrane optuženom Aliji Delimustafiću u predmetu "Pravda". Sudu u Sarajevu je naloženo novo odlučivanje, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba 

Vrhovni sud FBiH je u februaru ove godine djelomično uvažio žalbu Tužilaštva Kantona Sarajevo i ukinuo rješenje o kauciji Alije Delimustafića, potvrdila je tada za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu Azra Bavčić.

Podsjećamo, prethodno je Delimustafiću određena kaucija u iznosu od milion KM nakon čega se trebao braniti sa slobode uz mjere zabrane.

„Predmet je vraćen na ponovno odlučivanje Kantonalnom sudu“, pojasnila je Bavčić.

Sredinom januara Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu donijelo je danas rješenje da Alija Delimustafić izađe na slobodu uz kauciju od milion KM. Da bi izašao iz pritvora bilo je potrebno da rješenje postane pravosnažno, do čega nije došlo.

Delimustafić je optužen u predmetu "Pravda". Sumnjiči se da je od 2009. do 2016. godine organizovao kriminalnu grupu koja je, između ostalog, nezakonito knjižila i preprodavala nekretnine uglavnom umrlih osoba na području Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije