Vrela sedmica pred nama: Meteorolozi objavili prognozu do petka

Radiosarajevo.ba
Vrela sedmica pred nama: Meteorolozi objavili prognozu do petka
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Šetnja Vilsonovim šetalištem

Jutros je u Hercegovini vedro. U Bosni većinom preovladava umjerena naoblaka vrijeme. Pretežno oblačno je na dijelu sjevera Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 12; Sokolac 17; Ivan Sedlo 18; Bugojno 19; Bihać, Sarajevo i Srebrenica 20; Livno, Sanski Most, Tuzla i Zenica 21; Banja Luka, Doboj, Prijedor, Stolac i Zvornik 22; Bijeljina, Brčko, Gradačac i Široki Brijeg 23; Grude, Neum i Trebinje 24; Mostar 27°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 950hPa, za 7hPa je veći od normale i opada.

Bioprognoza: Jutarnji i prijepodnevni sati će biti ugodniji, dok bi u drugom dijelu dana, usljed porasta temperatura i mjestimično sparnog vremena, osjetljive osobe trebale biti opreznije, ne pretjerivati sa aktivnostima, izbjegavati duži boravak na suncu uz provođenje mjera zaštite. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti, na jugu zemlje u noći problemi sa snom. Opšta slika će biti ljepša u unutrašnjosti.

Danas će u Bosni preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblčanost. U Hercegovini prije podne sunčano. U drugoj polovini dana se očekuje razvoj oblačnosti koji će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C. U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 28°C.

U utorak u Hercegovini sunčano. U Bosni sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje i do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32°C, na jugu do 34°C.

U srijedu u Hercegovini sunčano. U Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu do 34°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje i do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 34°C.

U petak u Hercegovini sunčano. U Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje i do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33°C, na jugu do 35°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije